Закуската е най-важното хранене. Тя трябва да осигурява енергия за първата

...
Закуската е най-важното хранене. Тя трябва да осигурява енергия за първата
Коментари Харесай

7 закуски, които ви гарантират тънка талия, добро здраве, тонус и енергия през деня

Закуската е най-важното хранене. Тя би трябвало да обезпечава сила за първата половина на деня, пускайки червата в работа и настройвайки тялото за добър метаболизъм до вечерта.

Ако закусите неприятно, преди вечеря ще почувствате мощен апетит, неизбежно ще би трябвало да преядете преди лягане. Това е пътят към метаболитни нарушавания и появяването на ненужно тегло.

Закуската би трябвало да е уравновесена и цялостна, формирана от протеини, комплицирани въглехидрати и ненаситени мазнини. Предлагаме ви опции за здравословна закуска за всеки ден от седмицата.

Опции за закуска

Овесени ядки с ябълка и канела

Отлична композиция за изгаряне на мазнини. Към него можете да добавите орехи и сушени плодове. Ако сложите ядки, тогава не е належащо да добавяте масло в кашата. И в случай че не, прибавете малко крем.

Кисело мляко и горски плодове

Препоръчително е да изберете натурално кисело мляко с живи бифидобактерии. Плодовете ще служат като източник на витамини и фибри. И с цел да добавите протеин и омега-3 мастни киселини към това ядене, просто вземете още няколко супени лъжици ленено брашно

Грейпфрут и яйца

 Проучванията демонстрират, че потреблението на половин грейпфрут преди хранене има позитивен резултат върху метаболизма. След като ядете този горчив плод, можете да поемете главните ястия: панирани яйца с пълнозърнест самун и зеленчукова салата.

Плодове и протеинови питейни заведения

Чиния от всевъзможни плодове е превъзходен подтик на сила и начало на деня. Добавете към тях един или два протеинови бара и бъдете сигурни, че денят минава добре.

Зърнени миксове

Малко зърнени храни плюс покълнали зърна и кисело мляко са фибри и комплицирани въглехидрати. Те имат машинален резултат върху стените на стомаха и червата, повлиявайки позитивно процеса на перисталтика.

Смути

Хранителна, вкусна и здравословна закуска. В случайни количества смесете кисело мляко, банан, сушени плодове, ленени семена, сусамово семе и какао. Разбийте дружно в блендер.

Зелено смути

Здравословен детокс пюре, изпълнен с витамини и минерали. Вземете куп всевъзможни зеленчуци, листа от мента, горски плодове, банан, малко мед, бадемово мляко и разбийте всичко в блендер.

Специалистите смятат тези възможности за вярна закуска за най-полезни. Както и да започвате деня с чаша вода с лимонен сок и след 15 минути продължете с храненето. За да усъвършенства резултата, диетологът предлага да се направи идващото хранене след закуска с въглехидрати. Обядът още веднъж е уравновесен, а вечерята лек протеин.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР